Je tuinafsluiting plaatsen of laten plaatsen, wat is het goedkoopste?

tuinafsluiting plaatsen

tuinafsluiting plaatsen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende soorten tuinafsluitingen moet deze natuurlijk nog geplaatst worden. Dan is de vraag wat nu eigenlijk het goedkoopste is, zelf plaatsen of laten plaatsen? Algemeen gaan we ervan uit dat laten plaatsen duurder is. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Vakmannen kunnen afsluitingen goedkoop aankopen en hebben al het werkmateriaal reeds voorhanden. Je hoeft geen machines te huren en je wint extra tijd die je nuttig kan spenderen. De meerprijs van een plaatsing kan je dus makkelijk terugverdienen door de goedkopere aankoopprijs en de extra tijd die je wint.

Een tuinafsluiting plaatsen, hoeveel kost het?

Elke tuinafsluiting wordt op een verschillende manier geplaatst. Er komt heel wat bij kijken; moeten er funderingen gelegd worden? moet je grondoppervlak waterpas gelegd worden?. Sommige afsluitingen hebben een gespecialiseerde plaatsingsmethode nodig, denk maar aan geluiddempende tuinafsluitingen.

Houten afsluiting plaatsen

houten tuinafsluiting plaatsen

houten tuinafsluiting plaatsen

Hoeveel het kost om een houten tuinafsluiting te plaatsen hangt in grote mate af van de gekozen houtsoort. Tuinafsluitingen gemaakt uit duurzamer houd zullen meer kosten dan houtsoorten uit geïmpregneerd hout. Onderstaande prijzen gelden voor tuinafsluitingen uit geïmpregneerd hout.

Houten tuinafsluiting  plaatsen (zelf) Houten afsluiting laten plaatsen
Ongeveer 25 euro per meter Ongeveer 35 euro per meter

Hier kom je alles te weten over prijzen van houten tuinafsluitingen!

Draadafsluiting plaatsen

draadafsluiting plaatsen

draadafsluiting plaatsen

Een draadafsluiting is net als een betonnen afsluiting budgetvriendelijke en duurzaam. Dat een draadafsluiting één van de populairste tuinafsluitingen is hoeft dan ook niet te verbazen. Draadafsluitingen zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen afhankelijk van de gekozen hoogte en uitvoering. Onderstaande prijzen zijn richtprijzen voor een draadafsluiting van 180cm hoog met dunne bovenbuis.

Draadafsluiting zelf plaatsen Draadafsluiting laten plaatsen
Ongeveer 30 euro per meter Ongeveer 45 euro per meter

Hier kom je alles te weten over prijzen van draadafsluitingen!

Steenkorven plaatsen

steenkorven schanskorven tuinafsluitingen plaatsen

steenkorven schanskorven tuinafsluitingen plaatsen

Steenkorven zijn een nieuwe hype in de tuinwereld. Door hun duurzaamheid en moderne design zijn ze de favoriete tuinafsluiting van tuindesigners. Steenkorven hebben door hun extra gewicht een sterke fundering nodig om op geplaatst te worden. Je kan steenkorven zelf plaatsen en opvullen of beroep doen op een vakman. Stenen kunnen met de hand gelegd worden of door een machine worden gestort.

Steenkorven tuinafsluiting plaatsen (zelf) Steenkorven afsluiting laten plaatsen
Ongeveer 55 euro per meter Ongeveer 70 euro per meter

Hier kom je alles te weten over prijzen van steenkorven of schanskorven!

Een haag als tuinafsluiting plaatsen

haag plaatsen

haag plaatsen

Een haag wordt ook wel eens de goedkoopste tuinafsluiting genoemd. Je kan er eindeloos mee variëren en is gaat jarenlang mee. Bij het plaatsen van een haag komt veel graaf- en snoeiwerk te pas.

Haag als afsluiting zelf plaatsen Haag afsluiting laten plaatsen
Ongeveer 10 euro per meter Ongeveer 20 euro per meter

Betonnen tuinafsluiting plaatsen

betonnen afsluiting plaatsen

betonnen afsluiting plaatsen

Een betonnen afsluiting wordt veelal gekozen omwille van zijn duurzaamheid. Het is niet uitzonderlijk dat een tuinafsluiting uit beton meer dan 50 jaar lang meegaat. Door het zware gewicht worden betonnen afsluitingen geplaatst door middel van een machine. Er zal eerst een fundering gelegd worden waarna een kleine kraan de zware afsluiting kan recht zetten. Het kost ongeveer 70 euro per meter om je betonnen afsluiting te laten plaatsen door een vakman. Indien je vrije tijd hebt en beschikt over extra mankracht kan je ook zelf aan de slag gaan. Je zal dan eerst zelf een fundering moeten leggen die diep genoeg is om het gewicht van je betonnen afsluiting te dragen. Zelf je betonnen afsluiting plaatsen kost ongeveer 50 euro per meter.

Betonnen tuinafsluiting plaatsen (zelf) Betonnen afsluiting laten plaatsen
Ongeveer 50 euro per meter Ongeveer 70 euro per meter

Hier kom je alles te weten over prijzen van betonnen tuinafsluitingen!

Aanbevolen:

De prijs van tuinafsluitingenDe prijs van je tuinafsluiting

goedkope tuinafsluitingenGoedkope tuinafsluitingen

hard houten tuinafsluiting prijzenDe prijs van je houten tuinafsluiting