Draadafsluiting voor een veilige tuin in 3 stappen!

De perfecte tuinafsluiting geeft stijl aan je tuin, geeft je de nodige privacy en sluit je tuin op een veilige manier af. Een afsluiting zorgt ervoor dat kinderen en huisdieren in je tuin kunnen spelen zonder je zorgen te moeten maken over hun veiligheid. In tuin is nu eenmaal een plaats om te ontspannen en tot rust te komen. De juiste tuinafsluiting zorgt er bovendien voor dat inbrekers je tuin niet kunnen betreden. Hierdoor wordt je tuin en woning veiliger voor jou en je gezin. Hieronder geven we enkele tips om met een draadafsluiting je tuin veilig af te sluiten.

  1. Een hoge draadafsluiting is een veilige afsluiting!

draadafsluiting prijzen

draadafsluiting voor een veilige tuin

Het spreekt voor zich dat een veilige tuinafsluiting hoog genoeg moet zijn. Een afsluiting van 150 cm is ruim voldoende voor je spelende kinderen en middelgrootte huisdieren maar biedt slechts weinig bescherming tegen inbrekers. Aangeraden wordt om een tuinafsluiting van minstens 185 cm tot 200 cm te kiezen. Met een hoge omheining worden inbrekers voldoende ontmoedigd om je tuin te betreden.

 

  1. Een stevige omheining voor een veilige tuin

draadafsluiting plaatsen

draadafsluiting met betonplaat voor extra veiligheid

Een afsluiting die niet stevig in de grond zit en makkelijk kan verwijderd worden bied onvoldoende bescherming tegen inbrekers. Kies daarom voor een stevige draadafsluiting met bovenbuis en vast geankerd in betonplaat. Ook de kwaliteit van je tuinafsluiting speelt een grote rol. Sterke paneelafsluitingen zijn duurzamer dan een gewone draadafsluiting op rol. De diameter van de draad is dikker en de mazen zijn kleiner. Dit maakt de draadafsluiting een goede keuze voor een veilige tuin.

  1. Sluit je tuin af met een stevige poort

Je tuinafsluiting mag nog zo hoog en stevig zijn, de veiligheid staat of valt bij de stevigheid van je poort. Inbrekers zullen namelijk eerst kijken of ze je tuin kunnen betreden via de poort. Kies daarom voor een stevige poort uit hout of kunststof die je makkelijk op slot kan doen.

Aanbevolen:

draadafsluitingen prijzen Draadafsluiting prijzen

hard houten tuinafsluiting prijzen Houten tuinafsluitingen

betonnen tuinafsluitingen prijzen Betonnen tuinafsluitingen